Produkty pro požární služba šachta (2)

Kozi sýr - Mudosu

Kozi sýr - Mudosu

Sýr z kozího mléka, který zachycuje podstatu a tradici Sardinie. Jeho pasta, žlutavě slámové barvy, se vyznačuje řídkým okem a pravidelnou, zrnitou strukturou, symbolem pečlivé a řemeslné výroby. Vůně tohoto sýra se s dozráváním zesiluje, což nabízí bohatý a lákavý čichový zážitek. Chuť Mudosu se mění od sladké, když je mladý, po příjemně pikantní s dozráváním, což poskytuje dokonalou rovnováhu mezi jemností a intenzitou. Tento sýr je vyráběn výhradně z kozího mléka pocházejícího z Ogliastry, regionu proslulého chovem koz, a je poctou kvalitě a excelenci sardinské produkce. S cylindrickým tvarem, hladkou a pevnou kůrou v barvě od světle hnědé po tmavou a nepoživatelnou kůrou, je Mudosu speciální sýr, ideální pro ty, kteří hledají jedinečnou chuť, bohatou na eleganci a rafinovanost.
Scarpinocc - Scarpinocc z Par

Scarpinocc - Scarpinocc z Par

„Scarpinòcc“ jsou tradiční specialitou a symbolem kulinářské historie města a obyvatel Parre, obce v horní Valle Seriana v provincii Bergamo. Název odkazuje na tvar, který vzdáleně připomíná ručně vyráběnou obuv z látky, jež byla používána až do před několika desetiletí, kterou ženy v obci šily pro svou rodinu. Čerstvé těsto s lehkým náplní na bázi grana padano, strouhanky, vajec, mléka, másla a koření. „Scarpinòcc De Par“ od Pastificio Davena jsou certifikovány značkou „Bergamo Città dei Mille... Sapori“, kterou vydala Hospodářská komora. Dostupné v baleních po 250g a 500g